Hout of kunststof?

De keuze wordt steeds gemakkelijker. Waar voorheen veel mensen toch nog voor hout kozen, zien we tegenwoordig dat kunststof steeds vaker als oplossing aangewezen wordt.

In het begin waren er veel klachten omtrent kunststof. Het was niet stevig en het kunststof verkleurde naar verloop van tijd. Ook zag het kunststof er in het begin simpelweg niet zo mooi uit. Door het gebrek aan stevigheid klaagden veel mensen ook over tocht en slechte isolatie bij kunststof kozijnen.

Kunststof heeft een inhaalslag gemaakt.

In de afgelopen jaren is de kwaliteit van het kunststof vele malen beter geworden. Er worden nu verstevigingsprofielen gebruikt om de stijfheid, stabiliteit en veiligheid te verbeteren. Het kunststof zelf is tegenwoordig van veel hogere kwaliteit. Op afstand is kunststof haast niet meer te onderscheiden van hout.

Verschillen tussen hout en kunststof.

Uitstraling

Qua uitstraling is kunststof inmiddels moeilijk te onderscheiden van hout.

Stevigheid

Er worden stalen verstevigingsprofielen toegepast bij kunststof kozijnen.

Verkleuring

Met het nieuwste kunststof is de verkleuring niet meer dan bij houtverf.

Hang- en sluitwerk

Inmiddels geen verschil meer tussen hout en kunststof.

Details

Naden en verbindingen zijn nagenoeg gelijk bij hout en kunststof.

Gevoel van hout

Dit zal nooit geëvenaard worden door kunststof. Daarom zien we vaak dat mensen nog kiezen voor houten voordeuren.

Nog een voordeel van kunststof is dat het onderhoud aan deze kozijnen aanzienlijk minder is dan bij hout. Als we al deze punten mee nemen in onze vergelijking adviseren wij bij SML Bouw om voor kunststof kozijnen te gaan in plaats van hout.

Neem vrijblijvend contact op.

Bent u op zoek naar meer informatie, een offerte of advies over uw bouwproject? Twijfel niet en neem geheel vrijblijvend contact op met ons. We helpen u graag verder.