Dakkapel of dakraam?

U wilt meer lichtinval op zolder creëren? Of u wilt uw zolder echt toegevoegde waarde geven en er een bruikbare ruimte van maken? Dan kunt u kiezen tussen een dakkapel of dakraam.

Dakraam voor extra licht.

Voor enkel wat extra licht doorlating zit u met een dakraam altijd goed. Het voordeel van een dakraam is dat het een stuk goedkoper te realiseren is dan een dakkapel en dat er vrijwel nooit een vergunning voor nodig is. Wel is het belangrijk om ook een dakraam door vakmensen te laten installeren. De afwerking aan de binnen- en buitenkant is een secuur werkje. Wanneer dit niet goed gedaan wordt ontstaan er risico’s op lekkages en problemen met isolatie.

Een dakkapel om uw zolder meerwaarde te geven.

Heeft u een zolder met een hellend dak? Dan gaat er bij u in huis veel potentieel bruikbare ruimte verloren. Een dakkapel is hiervoor de oplossing. Het is een investering maar als de kapel klaar is krijgt u er extra vierkante meters bruikbare ruimte bij. U hoeft niet meer te bukken voor die vervelende balk waar u uw hoofd al meerdere malen aan gestoten heeft.

Wat voorheen een klein zolderhoekje was kan nu fungeren als volwaardige slaapkamer, ruime studeerkamer of een hobby/logeerkamer. Een dakkapel voegt veel waarde toe aan uw huis. Wanneer u in de situatie verkeert waarin een dakkapel tot de mogelijkheden behoort dan is het altijd slim om voor een kapel te kiezen in plaats van een dakraam.

Neem vrijblijvend contact op.

Bent u op zoek naar meer informatie, een offerte of advies over uw bouwproject? Twijfel niet en neem geheel vrijblijvend contact op met ons. We helpen u graag verder.