Kozijnen plaatsen en vernieuwen door SML Bouw Helmond

U bent op zoek naar houten of kunststof kozijnen?

SML Bouw Helmond


SML bouw Helmond plaatst houten en kunststof kozijnen tegen aantrekkelijke prijzen. Zijn uw kozijnen toe aan vernieuwing? Of u zoekt een partij die deze kan plaatsten voor uw bouw project? Schakel dan de vakmensen van SML Bouw in. Door 20 jaar ervaring kunnen wij efficiënt en vakkundig uw kozijnen komen installeren.


Hout of kunststof?

De keuze wordt steeds gemakkelijker. Waar voorheen veel mensen toch nog voor hout kozen, zien we tegenwoordig dat kunststof steeds vaker als oplossing aangewezen wordt.

stapel-hout

In het begin waren er veel klachten omtrent kunststof. Het was niet stevig en het kunststof verkleurde naar verloop van tijd. Ook zag het kunststof er in het begin simpelweg niet zo mooi uit. Door het gebrek aan stevigheid klaagden veel mensen ook over tocht en slechte isolatie bij kunststof kozijnen.


Kunststof heeft een inhaalslag gemaakt.

In de afgelopen jaren is de kwaliteit van het kunststof vele malen beter geworden. Er worden nu verstevigingsprofielen gebruikt om de stijfheid, stabiliteit en veiligheid te verbeteren. Het kunststof zelf is tegenwoordig van veel hogere kwaliteit. Op afstand is kunststof haast niet meer te onderscheiden van hout.

kozijn-afbeelding


Verschillen tussen hout en kunststof.

Uitstraling:
Qua uitstraling is kunststof inmiddels moeilijk te onderscheiden van hout.

Stevigheid:
Er worden stalen verstevigingsprofielen toegepast bij kunststof kozijnen.

Verkleuring:
Met het nieuwste kunststof is de verkleuring niet meer dan bij houtverf.

Hang en sluitwerk:
Inmiddels geen verschil meer tussen hout en kunststof.

Details:
Naden en verbindingen zijn nagenoeg gelijk bij hout en kunststof.

Gevoel van hout:
Dit zal nooit geëvenaard worden door kunststof. Daarom zien we vaak dat mensen nog kiezen voor houten voordeuren.

kozijn-kunststof

Nog een voordeel van kunststof is dat het onderhoud aan deze kozijnen aanzienlijk minder is dan bij hout. Als we al deze punten mee nemen in onze vergelijking adviseren wij bij SML Bouw om voor kunststof kozijnen te gaan in plaats van hout.

Meer weten?
Neem eens contact op met SML Bouw.